In opdracht

Kunstwerk Stadsfoyer ‘Over de Tong’ in Roosendaal

Kunstwerk_Frans_van_der_Groen_Stadsgezichten_Over_de_Tong_Schouwburg_De_Kring_Roosendaal_New

Voor de Stadsfoyer ‘Over de Tong’ die Schouwburg De Kring in Roosendaal verbindt met Museum Tongerlohuys, ontwierp en vervaardigde ik samen met beeldend kunstenaar Léon Vermunt dit hangende kunstwerk. Het bestaat uit een frame waar aluminium rozen van diverse afmetingen aan hangen die tezamen een uitbundig boeket vormen.

In dit boeket krijgen prominente Roosendalers of Roosendaalse organisaties die zich in grote mate hebben ingezet voor de cultuur in Roosendaal de komende jaren een eervolle plek. Je moet dit beeld dus zien als een groeiend kunstwerk. Het portret dat nu in het kunstwerk hangt is van Frans van der Groen en de partituur is van het Tullepetaonse carnavalslied ‘Mijn Stadje’. In opdracht van Stichting Frans van der Groen – Stadsgezichten. Het kunstwerk heeft een doorsnede van 4×4 meter en weegt ongeveer 800 kg. 

Kunstwerk Passerelle Roosendaal

Kunstwerk_Passerelle

Voor de passerelle over de sporen in de gemeente Roosendaal heb ik in 2014 een kunstwerk ontworpen. Uiteindelijk is een ontwerp van een andere kunstenaar verkozen en geplaatst. Ik wil jullie mijn ingezonden presentatie echter niet onthouden:

 

Bekijk hier de presentatie:

Ontwerpwedstrijd Kunstwerk Passerelle Roosendaal